VERKKOKAUPAN TOIMITUSEHDOT JA VERKKOSIVUSTON KÄYTTÖEHDOT

Näitä yleisiä sopimus- ja toimitusehtoja (”Ehdot”) sovelletaan kaikkien tämän verkkosivuston sivujen (jäljempänä yhdessä “verkkosivusto” tai ”sivusto”) käyttöön ja kaikkien tämän verkkosivuston tarjoamien tai tällä sivustolla tarjottujen tuotteiden (“Tuotteet”) käyttöön ja tilaamiseen, ellei kirjallisesti ole sovittu toisin.

Nämä Ehdot muodostavat sopimuksen Asiakkaan ja Purkukolmio Oy:n (myöhemmin myös Purkukolmio) (y-tunnus 1092194-6) välillä ja sisältävät tärkeitä tietoja Asiakkaan ja Purkukolmion laillisista oikeuksista, oikeussuojakeinoista ja velvollisuuksista.

Näissä Ehdoissa voidaan puhua myös Myyjästä ja Meistä (Purkukolmio) ja Ostajasta (Asiakas).

Sisällysluettelo

YLEISTÄ

SOPIMUKSEN SYNTYMINEN

Sopimus syntyy ja Ehdot tulevat sopimuksen osaksi, kun Asiakas tilaa tuotteet ja Purkukolmio on vahvistanut tilauksen kirjallisesti. Verkkosivuston käyttämisen osalta Ehdot tulevat osaksi verkkosivustoa käyttämällä ja sen käyttöä jatkamalla.

HINNAT

Verkkokaupan tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi niin kauan, kun ne on julkaistu Purkukolmion verkkokaupassa.

Verkkosivustolla mainostetut tarjoukset, alennukset, tai muut edut ovat voimassa alkaen tietojen kirjoittamishetkestä, mutta Purkukolmio pidättää oikeuden muuttaa hintoja, tuotetietoja, tarjouksia ja alennuksia ilman erillistä ilmoitusta.

Purkukolmio pidättää oikeuden peruuttaa tilaus, mikäli verkkokaupassa tilatussa tuotteessa on niin selvä ja olennainen hintavirhe, että Asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virheellinen tieto.

TILI JA SALASANA

Tilaaminen tapahtuu verkkokaupan kautta. Voit tehdä ostoksen valitsemalla haluamasi tavarat ja lisäämällä ne ostoskoriin. Seuraa sitten annettuja ohjeita ja siirry maksusivulle.

Tilauksesta tulee ilmetä Asiakkaan nimi tai yritysasiakkaan toiminimi ja y-tunnus, toimitusosoite, laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite), puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Henkilöasiakkaan tulee olla vähintään 15-vuotias.

Asiakas vastaa tekemänsä tilauksen oikeellisuudesta. Asiakkaan tulee ennen tilauksen lähettämistä varmistaa, että tilattavien tuotteiden ominaisuudet vastaavat Asiakkaan vaatimuksia.

Verkkokaupassa tehdystä Asiakkaan tilauksesta lähtee automaattinen tilausvahvistus Asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen ja tilaus tulee Purkukolmiota sitovaksi vasta kun Asiakas on saanut tilausvahvistuksen. Mikäli et saa tilausvahvistusta, tarkista myös roskapostisi tai ns. mainoskansio.

MAKSAMINEN

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay (Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Paybyway Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Visma Paysta: https://www.visma.fi/vismapay/

MAKSUTAVAT

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto ja Enterpay Lasku yritykselle.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot/

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 eur/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 eur/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Visma Pay -maksupalvelun yhteystiedot

Visma Pay, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)
Sähköposti: helpdesk@vismapay.com
Puhelin: 09 315 42 037 (arkisin klo 9-17)
Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

TOIMITUS

Toimitamme tuotteita Suomeen. Kansainvälisissä toimituksissa ota yhteyttä sähköpostilla. For international delivery, please contact via email: purkukolmio@purkukolmio.fi

Tavaran toimitustavasta voidaan yleensä sopia erikseen. Yleisimmät tavat ovat:

Vaaranvastuu siirtyy Asiakkaalle, kun tuotteiden luovutus sopimuksen mukaan tapahtuu.

TOIMITUSKULUT

Toimituskulut määräytyvät toimitustavan mukaan, johon vaikuttaa tavaran koko ja paino. Suurimmalle osalle tuotteista on heti nähtävissä kiinteät toimituskustannukset verkkokaupassa.

Annamme pyynnöstä kiinteän tarjouksen posti- ja pakkauskuluista, jos tuotteelle ei ole olemassa kiinteää toimituskustannusta verkkokaupassa.

TOIMITUSAIKA

Pyrimme toimittamaan tavaran mahdollisimman nopeasti asiakkaalle. Tavara lähtee meiltä viimeistään 7 arkipäivän kuluttua tilauksesta tai maksun näkymisestä tilillämme.

PAKKAUSMATERIAALI

Koska kierrättäminen on meille tärkeää, näkyy se myös pakkausmateriaaleissa. Käytämme pakkaukseen pääsääntöisesti materiaaleja, jotka ovat käytettyjä.

NOUTAMATTOMAT PAKETIT

Purkukolmio ei toimita uudelleen tavaraa asiakkaalle, joka ei ole lunastanut tilaamaansa tavaraa.

Veloitamme asiakkaalta jo aiheutuneet posti-/rahtikulut noutamattomista paketeista.

TUOTTEIDEN SAATAVUUS JA MYYJÄN OIKEUS PERUUTTAA TILAUS

Purkukolmio ei vastaa, jos siitä riippumattomasta syystä tuotetta ei voida toimittaa

asiakkaalle sen vuoksi, että se on esimerkiksi varastettu tai muuten ei ole saatavissa. Purkukolmiolla on tällaisissa tilanteissa oikeus peruuttaa tilaus.

Tuotteet ovat usein yksittäiskappaleita eikä korvaavia tuotteita ole välttämättä saatavilla.

Purkukolmio ei vastaa tuotteiden varastosaldotiedoissa mahdollisesti esiintyvistä tilapäisistä virheistä ja varaa oikeuden peruuttaa tilaus tällaisissa tilanteissa.

PALAUTUS- JA VAIHTO-OIKEUS

Emme myönnä myymillemme käytetyille tavaroille palautus- tai vaihto-oikeutta. Tällä ei rajoiteta kuluttaja-asiakkaan oikeuttaa peruuttaa etämyynnissä tekemänsä tilaus.

KULUTTAJA-ASIAKKAAN PERUUTUSOIKEUS

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa ilmoittamalla siitä peruutuslomaketta käyttäen tai muutoin kirjallisesti tai sähköpostitse (purkukolmio@purkukolmio.fi) 14 vrk kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.

Mikäli kuluttaja-asiakas haluaa peruuttaa tilauksensa, tulee pakkauksen sekä tuotteen olla myyntikunnossa.

Asiakas vastaa tavaran palauttamisen kustannuksista, esim. posti- tai rahtimaksusta. Huomaathan, että tällaiset kustannukset voivat olla huomattavan suuret riippuen Tuotteen koosta ja painosta.

Tavaran on oltava olennaisilta osin samassa kunnossa kuin se oli myytäessä. Jos tavara on muuttunut tai vähentynyt, kuluttajalla ei ole oikeutta saada takaisin koko maksamaansa summaa. Jos kuluttaja on ottanut tavaran käyttöön ja sen jälkeen peruuttaa sopimuksen, hänen on vastattava arvon alentumisesta.

TAVARAN KUNTO

Tavara myydään siinä kunnossa ja sellaisena kuin se kaupanteko hetkellä on.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden osalta tavaran mahdolliseen virheeseen sovelletaan kauppalain 19 ja 20 §:ää. Kuluttaja-asiakkaiden osalta sovelletaan kuluttajansuojalain tavaran virhettä koskevia säännöksiä.

Kerromme tiedossamme olevat mahdolliset viat, mutta emme vastaa sellaisista seikoista, joista emme ole tienneet ennen kauppaa tai joista meidän ei ole voinut olettaa tienneen.

Pyrimme valokuvaamaan tuotteen siten, että Asiakas voi jo valokuvasta todeta tuotteen mahdolliset viat ja puutteet.

Asiakkaalla on aina mahdollisuus tarkistaa tavara toimipisteessämme ennen ostopäätöstä.

Säilytämme verkkokaupassamme “Hiljattain myydyt tuotteet” -osiossa näkyvillä myytyjen yksittäiskappaleiden myyntitiedot vähintään kaksi viikkoa lähetyksestä, jotta Ostaja voi tarkistaa ostamansa tuotteen tiedot.

VASTAANOTTOTARKASTUS JA TAVARAN VAURIOT

Asiakkaan tai tämän edustajan on tavaraa vastaanottaessa tarkastettava, että toimitus on ulkopuolisesti vahingoittumaton. Vahingosta ja puutteista on välittömästi ilmoitettava rahdinkuljettajalle ja tehtävä merkintä rahtikirjaan. Mahdollisia kuljetuksesta johtuvia vaurioita / puutteita ei korvata ellei ilmoitusta tehdä välittömästi kuljettajan rahtikirjaan. Mahdolliset virheet tai viat johtuen toimituksesta on tehtävä kirjallisesti Purkukolmiolle viiden (5) arkipäivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta.

VÄLILLINEN VAHINKO

Myyjä ei ole velvollinen korvaamaan Ostajalle toimituksen viivästymisestä tai virheellisyydestä aiheutuneita välillisiä vahinkoja.

REKLAMAATIOT

Mikäli toimitettu tavara on joltakin osin virheellinen, Asiakkaan (yritys- tai yhteisö) tulee ilmoittaa virheestä Myyjälle viiden (5) arkipäivän kuluessa tavaran vastaanottopäivästä. Myyjällä on oikeus ensisijaisesti joko korjata virhe tai toimittaa uusi tavara.

Kuluttaja-asiakkaiden osalta reklamaatioon sovelletaan kuluttajansuojalain säännöksiä.

VEROT

Tuotteen tietokentässä on mainittu tavaran myyntihinta ja myyntihintaan sisältyvä arvonlisäveroprosentti.

Mikäli tietokentässä lukee Alv 0 %, kyseessä on marginaaliverollinen myynti, ellei erikseen ole mainittu arvonlisäveron lisäämisestä kauppahintaan. Marginaaliverollisen tuotteen hintaan ei lisätä vähennettävää arvonlisäveroa.

Arvonlisäverovelvollisiksi rekisteröidyillä asiakkaillamme on mahdollisuus erikseen sopimalla saada lasku, jossa marginaaliveron sijasta käytetään normaalia arvonlisäveromenettelyä, eli myyntihintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero (tällä hetkellä 24 %).

TAKUU

Emme myönnä myymillemme tavaroille takuuta.

Pyrimme hyvän kauppatavan mukaisesti varmistamaan laitteen toimivuuden silmämääräisesti sekä kertomaan asiakkaalle tiedossamme olevat virheet.

Asiakkaalla on aina mahdollisuus tarkistaa tavara toimipisteessämme ennen ostopäätöstä.

TIETOSUOJA JA SIVUSTON KÄYTTÖEHDOT

Noudatamme henkilötietojen käsittelyä koskevaa lainsäädäntöä. Voit lukea tarkemmin siitä, miten käsittelemme henkilötietoja tietosuojaselosteestamme.

TEKIJÄNOIKEUDET

Mitään Purkukolmion sivustolta löytyvää materiaalia (mukaan lukien tekstit tai kuvat) ei saa kopioida, jäljentää, julkaista, ladata tai edelleen lähettää millään tavalla paitsi omaan henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön.

AFFILIATE-LINKIT

Sivustollamme voi olla affiliate-linkkejä, joiden kautta ostetuista tuotteista voimme saada pienen komission. Affiliate-linkit on erikseen merkitty.

SOSIAALISEN MEDIAN TOIMINNOT

Tämä sivusto saattaa tarjota tiettyjä sosiaalisen median ominaisuuksia, jotka mahdollistavat Asiakkaan:

 • Linkittävän omilta tai tietyiltä kolmannen osapuolen verkkosivustoilta tiettyyn tämän verkkosivuston sisältöön
 • Lähettävän tämän verkkosivuston kautta sähköposteja tai muuta viestintää, jossa on tiettyä sisältöä tai linkkejä tiettyyn sisältöön
 • Mahdollistavan, että osan tämä verkkosivuston sisällöstä näkyy omilla tai tietyillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla

Voit käyttää näitä ominaisuuksia yksinomaan niiden palveluntarjoajan käyttöehtojen mukaisesti.

Voimme poistaa käytöstä kaikki sosiaalisen median ominaisuudet tai linkit milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta harkintamme mukaan.

KÄYTTÄJÄSISÄLTÖ

Verkkosivusto voi sisältää ilmoitustauluja, keskusteluhuoneita, henkilökohtaisia sivuja tai profiileja, foorumeita ja muita interaktiivisia ominaisuuksia (yhdessä “Interaktiiviset palvelut”), joiden avulla käyttäjät voivat lähettää, julkaista tai näyttää muille käyttäjille tai muiden henkilöiden (jäljempänä “postittaa”) sisältöä tai materiaalia (yhdessä “Käyttäjäsisältö“) verkkosivustolla tai sen kautta.

Kaikkien käyttäjien sivustolle jakamien tietojen on oltava näiden Ehtojen sisältämien sisältöstandardien mukaisia.

Sivustolle lähettämääsi käyttäjän kirjoittamaa sisältöä ei pidetä luottamuksellisena.

Osallistumalla mihin tahansa Interaktiiviseen palveluun, myönnät meille ja vastaaville lisenssinsaajillemme ja seuraajillemme oikeuden käyttää, jäljentää, muokata, näyttää ja tällaista materiaalia mihin tahansa tarkoitukseen.

Vakuutat ja takaat, että:

 • Omistat tai hallitset kaikkia oikeuksia Käyttäjäsisältöön ja sinulla on oikeus myöntää yllä annettu lisenssi meille ja lisenssinsaajillemme sekä seuraajillemme
 • Kaikki julkaisemasi Käyttäjäsisältö noudattaa näitä Ehtoja
 • ‘Ymmärrät olevasi vastuussa kaikista lähettämästäsi Käyttäjäsisällöstä, ja sinulla on täysi vastuu tällaisesta sisällöstä, mukaan lukien sen laillisuus, luotettavuus, tarkkuus ja tarkoituksenmukaisuus.

Emme ole vastuussa kolmansille osapuolille verkkosivuston käyttäjän lähettämän Käyttäjäsisällön sisällöstä tai oikeellisuudesta.

KÄYTTÄJÄSISÄLLÖN STANDARDIT

Nämä sisältöstandardit koskevat kaikkia käyttäjien julkaisuja ja Interaktiivisten palvelujen käyttöä.

Käyttäjien kirjoitusten on kaikilta osin noudatettava kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä.

Rajoittamatta edellä mainittua, käyttäjien kommentit ja julkaisut eivät saa:

 • Sisältää loukkaavaa, siveetöntä, häiritsevää, väkivaltaista, vihamielistä tai muuten sopimatonta materiaalia
 • Mainostaa seksuaalista tai pornografista materiaalia tai suosia väkivaltaa tai rodusta, sukupuolesta, uskonnosta, kansallisuudesta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai iästä johtuvaa syrjintää
 • Loukata kenenkään patentteja, tavaramerkkejä, liikesalaisuuksia, tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia tai muita oikeuksia
 • Rikkoa muiden laillisia oikeuksia (mukaan lukien yksityisyyden suoja) tai sisältää materiaalia, joka voi johtaa siviilioikeudelliseen tai rikosoikeudelliseen vastuuseen sovellettavien lakien tai asetusten nojalla tai joka voi muuten olla ristiriidassa näiden Ehtojen ja tietosuojakäytäntömme kanssa
 • Mainostaa  tai puolustaa laitonta toimintaa

LINKITYS

Purkukolmion sivustolle saa linkittää tekstilinkkejä tavanomaisen käytännön ja hyvän tavan mukaisesti.

Emme hyväksy kehystämistä tai upotettuja linkkejä.

ASIAKASSUOSITUKSET

Sivustollamme voi olla asiakkaidemme palautteita tai suosituksia. Nämä ovat aitoja asiakaskokemuksia, mutta eivät takaa sitä, että jokaisella olisi vastaava kokemus.

ULKOISET VERKKOSIVUSTOT

Purkukolmio ei vastaa sivustolle linkitettyjen ulkoisten sivustojen toiminnasta tai tiedoista.

VERKKOSIVUSTON TOIMINTA

Purkukolmion voi olla joissain tilanteissa keskeytettävä pääsy verkkosivustolle voidakseen suorittaa huolto- tai muita toimenpiteitä. Hyväksyt sen, että verkkosivusto ei ole aina käytettävissä, eikä Purkukolmio ole vastuussa mistään tällaisen katkoksen seurauksena aiheutuneista vahingoista tai menetyksistä.

VASTUUVAPAUSLAUSEKE

Purkukolmio tarjoaa verkkosivuston sellaisenaan, eikä takaa, että tämän sivuston sisältämässä materiaalissa olevat toiminnot ovat keskeytymättömiä tai virheettömiä, että viat korjataan tai että tämä sivusto tai palvelin ei sisällä viruksia tai virheitä. Purkukolmio voi muuttaa sivuston sisältöä ja tietoja ilman minkäänlaista ilmoitusta.

YLIVOIMAINEN ESTE (FORCE MAJEURE)

Purkukolmio ei ole velvollinen täyttämään sopimusta, eikä myöskään riko sopimusta, mikäli jokin ylivoimainen este, kuten luonnon olosuhteet, tulipalo, tulva, konevaurio, maanjäristys, lakko, sota, hallituksen toimet, terrorismin uhkat tai teot, mellakat, kansallinen hätätilanne, vallankumous, epidemia tai pandemia, liikennehäiriö tai rajoitukset tai viivästykset, jotka vaikuttavat kuljetusyrityksiin, estää tavaran toimittamisen.

Jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi Purkukolmiolta kohtuuttomia uhrauksia Asiakkaalle koituvaan etuun nähden, Purkukolmio ei ole velvollinen täyttämään sopimusta.

MUUTOKSET EHTOIHIN

Varaamme oikeuden muuttaa näitä Ehtoja milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta.

SOVELLETTAVA LAKI

Näihin Ehtoihin sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säännöksiä.

RIITOJEN RATKAISU

Erimielisyystilanteissa Purkukolmio ja Asiakas pyrkivät ensisijaisesti neuvottelemaan asian sovinnollisesta ratkaisusta.

Näistä Ehdoista ja sopimussuhteesta syntyneet riidat ratkaistaan Satakunnan käräjäoikeudessa.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi kuitenkin saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

YHTEYSTIEDOT

Mikäli sinulla on kysyttävää näistä Ehdoista, voit ottaa meihin yhteyttä.

Purkukolmio Oy
Sepänpellontie 15
28430 Pori
Puh. 02-5383440
e-mail: purkukolmio@purkukolmio.fi