Kunto­luokitukset

Purkukolmio Oy:n myymille tavaroille

Kuntoluokitus on ammattitaitoisen henkilökuntamme arvio tuotteen kunnosta. Arvioinnissa noudatamme omia arviointikriteerejämme.

Huomioithan kuitenkin, että kysymyksessä on arvioijan henkilökohtainen arvio, joka voi poiketa merkittävästi ostajan tai loppukäyttäjän arviosta. Pyrimme aina siihen, että kerromme tuotteessa olevat selvät viat, ja että viat voisi myös havaita kuvista.

Emme vastaa siitä, jos arviomme on virheellinen tai poikkeaa ostajan tai käyttäjän tekemästä arviosta. Arvioinnin tarkoituksena on toimia tukena ostopäätökselle ja antaa lisätietoa tuotteesta.

Olemme tehneet käytetyn tavaran kauppaa vuodesta 1989 asti noudattaen aina hyvä kauppatapaa.

Tuote on arviomme mukaan käyttämätön. Usein se on tullut meille konkurssipesästä tai lopettaneesta yrityksestä. Suojapakkauksessa voi kuitenkin olla jälkiä, pakkaus voi olla rikkoutunut tai pakkausta ei ole lainkaan. Tuotteessa voi olla varastoinnissa tullutta pientä naarmua, kevyttä pölyä ja likaa, jotka eivät vaikuta kuitenkaan käyttöön arviomme mukaan mitenkään. Tuote ei välttämättä vastaa enää ominaisuuksiltaan vähittäismyynnissä uutena myytäviä tuotteita esimerkiksi käyttöiältään, turvallisuudeltaan, asennettavuudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.

Tuote on arviomme mukaan lähes käyttämätön. Tuotteessa voi olla pieniä käytön jälkiä, asennusjälkiä, likaa, pölyä tms. Tuote saattaa olla myös toisinaan käyttämätön, mutta emme pysty varmistamaan sitä täysin tai siinä on jotain havaittua vikaa, jonka vuoksi emme luokittele sitä käyttämättömäksi. Tuote ei välttämättä vastaa enää ominaisuuksiltaan vähittäismyynnissä uutena myytäviä tuotteita esimerkiksi käyttöiältään, turvallisuudeltaan, asennettavuudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.

Tuote toimii käyttötarkoituksessaan hyvin. Siinä ei ole tarkastuksessa havaittu mitään erityistä virhettä. Usein tuote vaatii kuitenkin puhdistusta, siinä on jo selviä käytön jälkiä, pölyä ja likaa. Valurautatuotteet saattavat olla erittäin likaisia ja pintaruosteisia, mutta siten, että käyttöön sillä ei ole vaikutusta. Tuote ei välttämättä vastaa enää ominaisuuksiltaan vähittäismyynnissä uutena myytäviä tuotteita esimerkiksi käyttöiältään, turvallisuudeltaan, asennettavuudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.

Tuote toimii käyttötarkoituksessaan. Siinä on kuitenkin jo selviä käytön merkkejä, se voi olla selkeästi lähestymässä arvioidun käyttöikänsä päätä ja se ei ole enää läheskään priima. Tuote saattaa tarvita hiukan korjausta. Tuote ei välttämättä vastaa enää ominaisuuksiltaan vähittäismyynnissä uutena myytäviä tuotteita esimerkiksi käyttöiältään, turvallisuudeltaan, asennettavuudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.

Lähes kaikki sähköä tarvitsevat laitteet  luokittelemme tyydyttävät – kategoriaan (pl. käyttämättömät ja lähes käyttämättömät tuotteet). Sähkölaitteet pääsääntöisesti mitataan ja testikäytetään ennen verkkokauppaan myyntiin laittoa. Pidemmässä varastoinnissa olleet sähkötoimiset tuotteet testataan vielä ennen lähetystä. Monet sähkötoimisista laitteista tulevat myös suoraan työmaalta tai käytöstä, jolloin ne on voitu testata heti toimiviksi käytössä. Aina tarkastus ei kuitenkaan kerro, jos käytössä tuotteessa on jotakin piilevää ongelmaa tai tuote ei kestäkään käytössä kuin vähän aikaa. Huomiothan, että jos sähkötoimista tuotetta ei ole testattu meillä mitenkään, se kerrotaan tuotekuvaustekstissä. Jos huomaamme sähkötoimisissa laitteissa tarkastusvaiheessa jo epäilyttävää toimintaa, luokittelemme sen heti selkeästi vialliseksi tai emme myy sitä ollenkaan verkkokaupassamme. Hyvän kauppatavan mukaisesti kerromme tiedossamme olevat virheet. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.

Selkeästi viallisessa tuotteessa on mielestämme jotain vikaa verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin. Vian laatu pyritään kertomaan sanallisesti ja kuvissa. Tuote saattaa olla heti käyttökelpoinen, mutta esimerkiksi osa käyttäjistä haluaa puhdistaa sitä maalijäljistä. Tyypillisesti tuotteesta puuttuu palanen, se on rikkoutunut jollain tavalla tai tarkastuksessa siinä on todettu joku muu selvä vika. Arvioimme kuitenkin, että tuotetta voi käyttää puhdistettuna, korjattuna, varaosana tai rekvisiittana. Tuote ei välttämättä vastaa enää ominaisuuksiltaan vähittäismyynnissä uutena myytäviä tuotteita esimerkiksi käyttöiältään, turvallisuudeltaan, asennettavuudeltaan tai muilta ominaisuuksiltaan. Yleensä mukana ei ole käyttö- tai asennusohjetta.